Лаборатория ЛИНА“  Варна  въведе бърз тест за изследване на IgM и

...
Лаборатория ЛИНА“  Варна  въведе бърз тест за изследване на IgM и
Коментари Харесай

Лаборатория „ЛИНА” Варна на ул. „Мадара” № 22 извършва бърз тест за антитела срещу коронавирус

Лаборатория „ ЛИНА “  Варна  въведе  бърз тест за проучване на IgM и IgG антитела против SARS-CoV-2.  За осъществяване на разбора е нужна кръвна проба. В резултата се отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела, т.е. проучването е качествено, а не количествено. Тестът, който се употребява в лаборатория „ ЛИНА “, е утвърден за продажба в Европейския съюз и останалата част от света. В лабораторията работи екип от  висококвалифицирани експерти.

Най-важната информация за проучването:
 В град Варна проби се вземат единствено в лабораторията на ул.„ Мадара ”№22 от 07:00 ч.  до 12:00 ч. в дните от понеделник до петък.Всеки пациент е задължен да носи персонални защитни средства – маска и ръкавици.Изследването се прави единствено след даване на персонална карта, т.е. проучването не е анонимно. Личните данни се съхраняват съгласно регламента на Европейски Съюз и се употребяват  за връзка с пациента при потребност.Цената на теста е 28 лв.. Такса операция - 2 лева.Резултатите от теста са подготвени до края на работния ден.
 

Лаборатория „ ЛИНА “ насочва молба към пациентите  да се изследват най-вече хора, които имат признаци на болестта COVID-19, или са били ориентирани  от своя персонален доктор или лекар  експерт.

Бързият тест за антитела се предлага на следните групи
Пациенти с остро респираторно заболяване (температура и най-малко един признак на респираторно заболяване, да вземем за пример кашлица или затруднено дишане); с липса на друга причина, която изцяло да изясни клиничната картина и с данни за пътешестване или престой в страна, област или територия, за която е обявен местен транспорт на заболяването COVID-19 през последните 14 дни преди началото на болестта.Пациенти с каквото и да е остро респираторно заболяване, които са били в контакт с доказан или вероятен случай на COVID-19 в предходните 14 дни преди началото на признаците.Пациенти с тежка остра респираторна зараза, които се нуждаят от постъпване в болница и за които липсва друга причина, която изцяло да изясни клиничната картина.
 

Какво значи позитивният резултат?

IgM антителата се появяват в серума сред 7 и 21 ден след контакт (заразяване) с болен от COVID-19.

 Откриването на IgM антитела може да значи:
Ранен интервал на зараза. Пациентът има или да няма клинични признаци.
или
Пациентът е в дейна фаза на зараза.
или
Пациентът е във оздравителен интервал на зараза.G антителата се появяват в серума от 14 ден след контакт (заразяване) с болен от Covid 19.
 Откриването на IgG антитела може да значи:
Пациентът е в дейна фаза на зараза. Пациентът е в късния или възстановителния интервал на зараза. Пациентът е прекарал инфекцията и е излекуван.
Между 14 и 21 ден от експозицията в серума може да се намерят и двата типа антитела. Откриването на IgM и IgG антитела може да значи:
Пациентът е в дейна фаза на зараза. Пациентът е във възстановителния интервал на зараза.
Какво значи негативният резултат?
Липса на антитела, т.е. не се открива отговор на имунната система против SARS-CoV-2.       
                или
Количеството на антителата в тестът е прекомерно малко (под границата на разкриване от анализа).
Отрицателният резултат не изключва опцията за излагане на вируса или за зараза с вируса!

При пациенти с подозирана зараза с ковид, изключително при пневмония или тежко заболяване, еднократно взета проба не изключва диагнозата и се предлага проучването на спомагателни проби с генетичен способ!

 

Повече за SARS-CoV-2 и лабораторната диагноза на коронавирусната зараза

Новият ковид е с публично научно название SARS-CoV-2 (Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2); а болестта, което предизвиква, се назовава COVID-19 (Coronavirus disease 2019). Повечето хора, инфектирани с вируса, имат леки до умерени дихателни признаци и се възстановят без нужда от особено лекуване. Възрастните човеци и тези с хипертония, диабет, сърдечно-съдови, хронични респираторни и злокачествени болести са с по-висок риск от развиване на тежки признаци.

Лабораторната диагноза на коронавирусната зараза има две съществени посоки – непосредствено доказване на вируса в материали от дихателната система и определяне на имунен отговор на човешкия организъм посредством проучване на кръвни проби. Златен стандарт за разкриване на вируса е генетичното проучване посредством real-time PCR. Методът е извънредно сензитивен, изисква високотехнологична инсталация и квалифицирани лабораторни експерти. Тези особености дефинират високата му цена и сложната му досегаемост. Имунната система на индивида реагира на коронавирусната зараза като образува антитела – белтъчни молекули в кръвта. Към сегашния миг антителата могат да се търсят посредством бързи проби, които са използвани за необятен кръг от хора. Подобни разбори играят значима роля за наблюдението на епидемиологичния развой и за научните проучвания.

 

* обява

 

 

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР